Πολλές φορές όταν ψάχνετε να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο σας με νέα σεντόνια, συναντάτε τον όρο Oxford ο οποίος χαρακτηρίζει τις μαξιλαροθήκες. Ας δούμε λοιπόν μαζί τι εννοούμε με τον όρο αυτό, τη σημασία έχει για τις μαξιλαροθήκες μας, αλλά και τη διαφορά με τις κοινές μαξιλαροθήκες τύπου Housewife.


Η μαξιλαροθήκη τύπου Housewife είναι μακράν η πιο συνηθισμένη στην αγορά των Λευκών Ειδών και βρίσκεται σήμερα στα περισσότερα σπίτια. Η μαξιλαροθήκη αυτού του τύπου είναι η πιο απλή, καλύπτοντας ολόκληρο το μαξιλάρι. Είναι πιο οικονομική όσον αφορά την κατασκευή της λόγω λιγότερης σπατάλης υφάσματος.


Από την άλλη πλευρά, η μαξιλαροθήκη τύπου Oxford (ή ραφής Oxford) είναι σίγουρα πιο κομψή διότι διαθέτει περιμετρικά, στις δυο, τρεις ή και στις τέσσερις πλευρές της ένα περιθώριο υφάσματος. Το περιθώριο αυτό είναι μερικών εκατοστών, συνήθως από 2 έως 10 εκατοστά.


Ο τύπος μαξιλαροθήκης Oxford είναι αρκετά ακριβότερος σε σχέση με την παραδοσιακή μαξιλαροθήκη Housewife διότι χρησιμοποιεί περισσότερο υλικό για την κατασκευή του. Αν και ένα μαξιλάρι που καλύπτεται με μια μαξιλαροθήκη τύπου Oxford φαίνεται μεγαλύτερο, το πραγματικό μέγεθος μαξιλαριού που χρησιμοποιείται είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται και στην περίπτωση τύπου Housewife.


Η επιλογή ανάμεσα σε μια μαξιλαροθήκη τύπου Oxford και μίας τύπου Housewife εξαρτάται κυρίως από το στυλ διακόσμησης της κρεβατοκάμαρά σας. Όπως είπαμε και προηγουμένως, τα μαξιλάρια ντυμένα με μαξιλαροθήκες τύπου Oxford είναι πιο φανταχτερά και κομψά, δίνοντας στο κρεβάτι σας ένα σχεδιαστικό ύφος από παραδοσιακό μέχρι Shabby Chic (είδος εσωτερικής διακόσμησης). Επίσης δίνουν μία νότα πολυτέλειας τόσο στο μαξιλάρι όσο και στο χώρο όπου βρίσκονται.
Από την άλλη πλευρά, ένα μοντέρνο ή μινιμαλιστικό ύφος κρεβατοκάμαρας θα το ευνοούσε μία μαξιλαροθήκη τύπου Housewife, καθώς παρέχει οπτικά ευθείες γραμμές.


Ως εκ τούτου, είναι θέμα προσωπικής επιλογής του τύπου μαξιλαροθήκης που θα επιλέξετε για τον προσωπικό σας χώρο.

Για να δείτε όλες τις Μαξιλαροθήκες κρεβατοκάμαρας που διαθέτει το κατάστημά μας, πατήστε εδώ...