Πολιτική Απορρήτου

ΓENIKA

Με την αποδοχή των Όρων και Προϋποθέσεων Χρήσης του δικτυακού τόπου elproikador.gr και της Πολιτικής Απορρήτου κατά την εγγραφή, εκφράζετε την συγκατάθεση σας για την χρήση και διάθεση των προσωπικών σας στοιχείων από το elproikador.gr με τον τρόπο που περιγράφεται παρακάτω. Η παρούσα πολιτική αναφέρεται συνοπτικά στα προσωπικά στοιχεία τα οποία μπορούμε να συλλέξουμε και τους τρόπους με τους οποίους αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Το elproikador.gr ρητώς δηλώνει ότι τα προσωπικά δεδομένα κατόχων λογαριασμού χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετηθεί ο κάτοχος του λογαριασμού. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν μεταφέρονται, γνωστοποιούνται ή πωλούνται σε τρίτους. Περιγράφει επίσης και δεσμεύεται για άλλα σημαντικά θέματα σχετικά με το ιδιωτικό απόρρητο.

ΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Κατά την επίσκεψη σας στις σελίδες του ηλεκτρονικού καταστήματος elproikador.gr και κατά την πιθανή εγγραφή σας προκειμένου να ολοκληρώσετε τις αγορές σας, θα σας ζητηθεί να δηλώσετε στοιχεία που σας αφορούν (Όνομα, Επώνυμο, Επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση κλπ.). Αυτό  ώστε να ενεργοποιηθούν οι επιλεγμένες υπηρεσίες αλλά και για να διασφαλισθεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας.

ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα προσωπικά δεδομένα που πιθανώς να δηλώσετε στο elproikador.gr όπως Ονοματεπώνυμο/ Επωνυμία Επιχείρησης - Διεύθυνση φυσικού προσώπου /Έδρα επιχείρησης - ΤΚ - Τηλέφωνο - E-mail κτλ. χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από το ηλεκτρονικό κατάστημα με σκοπό την έκδοση των σχετικών παραστατικών (φορολογικών) και νομιμοποίησης εγγραφής και χρήσης. Ο Κάτοχος Λογαριασμού (χρήστης) έχει, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997 για τα προσωπικά δεδομένα. Στοιχεία του αρχείου κοινοποιούνται στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές εφόσον απαιτούνται από το Νόμο, και μόνον κατόπιν εντολής δικαστηρίου ή εντολής νόμιμου αιτήματος σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

To elproikador.gr ρητώς δηλώνει ότι δεν τηρεί αρχείο με στοιχεία πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, ούτε αποθηκεύει αριθμούς ή άλλα στοιχεία πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών. Κάθε φορά που ο επισκέπτης / χρήστης που θα πραγματοποιεί αγορά Προϊόντος με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, θα πρέπει εκ νέου να καταχωρεί αυτά τα στοιχεία για την εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης. Αποδέκτες των στοιχείων αυτών, είναι αποκλειστικά εταιρείες (Visa, Mastercard, Amex και Τράπεζες) που μεσολαβούν για την προώθηση, υποστήριξη και εξυπηρέτηση της συναλλακτικής σχέσης.

ΧΡΗΣΗ COOKIES

To elproikador.gr χρησιμοποιεί Cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη ή του χρήστη σε όλες ή ορισμένες σελίδες. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή κάθε επισκέπτη ή χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Τα Cookies χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση και ασφαλή πρόσβαση του επισκέπτη, προκειμένου τη χρήση ορισμένων υπηρεσιών, και επεξεργάζονται από τo elproikador.gr για στατιστικούς λόγους, για λόγους Μάρκετινγκ, αλλά κυρίως για τις On Line Παραγγελίες και Αγορές. Επειδή η ασφάλεια των συναλλαγών και προσωπικών σας στοιχείων είναι υψίστης σημασίας για τo elproikador.gr, είναι προϋπόθεση να έχετε τα cookies ενεργοποιημένα για να παραγγείλετε ή να αγοράσετε προϊόντα από το elproikador.gr.

ΑΝΩΝΥΜΙΑ

Τα cookies καταγράφουν μόνο τις περιοχές του site που ο εν λόγω υπολογιστής έχει επισκεφθεί και για πόσο χρονικό διάστημα. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ρυθμίσει τον υπολογιστή του ώστε να μην αποδέχεται την ύπαρξη των cookies και να ειδοποιείται όταν εκδίδεται ένα Cookie. Σε περίπτωση που δεν έχετε ρυθμίσει τον υπολογιστή σας να απορρίπτει τα cookies, μπορείτε να σερφάρετε στο site τoυ elproikador.gr ανώνυμα, μέχρι τη στιγμή που θα επιλέξετε να εγγραφείτε σε κάποια από τις υπηρεσίες του, ή να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονική παραγγελία. 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το elproikador.gr διασφαλίζει τα στοιχεία των κατόχων λογαριασμού από το να χρησιμοποιηθούν από μη εξουσιοδοτημένους παράγοντες ή Ρομποτικούς Μηχανισμούς. Η πρόσβασή στον λογαριασμό πραγματοποιείται με τη χρήση μοναδικών και ατομικών κωδικών που μόνο ο κάτοχος γνωρίζει και αποτελεί την ταυτότητα του λογαριασμού. Ό συνδυασμός αυτός αποδεικνύει στο elproikador.gr ότι η πρόσβαση στο λογαριασμό του κατόχου προέρχεται αποκλειστικά και μόνον από τον κάτοχο του λογαριασμού. Μην γνωστοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας σε κανέναν. Αν πιστεύεται ότι ο κωδικός σας έχει μαθευτεί μπορείτε να τον αλλάξετε ανά πάσα στιγμή μέσα από το μενού χρήστη που σας προσφέρει το elproikador.gr.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Το elproikador.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί την παρούσα πολιτική προστασίας ιδιωτικού απορρήτου κατά την κρίση του και όποτε αυτό χρειασθεί ή απαιτηθεί από το νόμο, για να ανταποκριθεί σε αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και ιδιωτικότητας. Τυχόν τροποποιήσεις θα γνωστοποιηθούν αμέσως μέσω αυτών των σελίδων.

Ασφάλεια & Προσωπικά Δεδομένα 

Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με προσωπικά δεδομένα των χρηστών, διασφαλίζονται ως απόρρητες με την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων. Η ασφάλεια του Ηλεκτρονικού καταστήματος επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες διαδικασίες:  


Αναγνώριση Πελάτη: 

Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση του χρήστη/πελάτη είναι δύο:  

Α) ο Κωδικός Εισόδου (Username) και  

Β)  ο Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password),  

Κάθε φορά που ο χρήστης/πελάτης τους καταχωρεί αποκτά πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά του στοιχεία. Του δίνεται η δυνατότητα να μεταβάλλει τον Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) όσο συχνά επιθυμεί. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία του είναι ο ίδιος μέσω των ανωτέρω κωδικών και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητάς του από τρίτους. Σε περίπτωση απώλειάς του ή διαρροής θα πρέπει να μας το γνωστοποιήσει, διαφορετικά δεν ευθυνόμαστε για τη χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά δεδομένα και τις πληροφορίες των χρηστών/πελατών. Τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την καλή εκτέλεση των συναλλαγών.  


Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων:

Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit.  


Κρυπτογράφηση:

Από την έναρξη έως τη λήξη της σύνδεσης (on-line session) με το ηλεκτρονικό κατάστημα, όλες οι πληροφορίες και τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη/πελάτη κρυπτογραφούνται με βάση το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL 128-bit. Η κρυπτογράφηση είναι ουσιαστικά ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού. Κάθε φορά που συνδέεται με το ηλεκτρονικό κατάστημα, όλη η επικοινωνία ανάμεσα στον υπολογιστή του χρήστη και της ιστοσελίδας μας κρυπτογραφείται με χρήση κλειδιού 128 bits.  


Κωδικοί Εισόδου (Username) & Ασφαλείας (Password):

Για την είσοδο στο ηλεκτρονικό κατάστημα ο χρήστης χρησιμοποιεί δύο κωδικούς, τον Kωδικό Εισόδου (Username) και τον Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (Password). Το ηλεκτρονικό κατάστημα παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να μεταβάλλει τον Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) όσο συχνά το επιθυμεί. 


Προσωπικά Δεδομένα - Απόρρητο Συναλλαγών:

Τα στοιχεία των χρηστών (όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση κατοικίας, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο κλπ.) και των συναλλαγών των χρηστών του ηλεκτρονικού καταστήματος θεωρούνται απόρρητα. Οι χρήστες κατά την παροχή των στοιχείων τους στα πλαίσια των συναλλαγών τους, συναινούν και αποδέχονται την επικείμενη επεξεργασία των στοιχείων αυτών προσωπικών δεδομένων για τις ανάγκες της ομαλής και ευχερούς μεταξύ των μερών συναλλαγής, καθώς επίσης και της διαβίβασης των στοιχείων αυτών σε αποδέκτες οι οποίοι θα προσδιορίζονται συγκεκριμένα και είναι οι υπάλληλοι της εταιρίας στα πλαίσια της διεκπεραίωσης της καταρτιζομένης σύμβασης. Βεβαιώνεται ότι αποκλειστικά εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των παραγγελιών. Η Εταιρεία μας δεσμεύεται να μην αποκαλύψει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από τους ίδιους, ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής.  

Cookies 

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή λειτουργίας της ιστοσελίδας μας, τη σωστή περιήγηση του χρήστη, τη σύνδεση και τη μετακίνηση στις σελίδες καθώς και για την παροχή διαφημιστικού περιεχομένου.  Τα cookies χρησιμοποιούνται επίσης, για να αναλύσουμε πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο μας, πώς περιηγούνται ή αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται από αυτά τα cookies είναι ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για να βελτιώσουμε τη δομή και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. 

Τα cookies αποθηκεύονται στον υπολογιστή του χρήστη και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή. Σε κάθε Browser (πρόγραμμα περιήγησης) είτε στις Ρυθμίσεις είτε στο Απόρρητο και ασφάλεια θα βρείτε το ιστορικό πλοήγησής σας και θα μπορείτε, αν το επιθυμείτε, να το διαγράψετε. Τα cookies δεν αποθηκεύουν διευθύνσεις email ή αριθμούς τηλεφώνου. 


Τα cookies που χρησιμοποιούμε είναι: 

Α) Απολύτως απαραίτητα Cookies 

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας αλλά και για να έχει τη δυνατότητα ο χρήστης να περιηγηθεί σ’ αυτή και να χρησιμοποιείς τις δυνατότητες της, όπως πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Χωρίς αυτά τα cookies κάποιες από τις υπηρεσίες και λειτουργίες της ιστοσελίδας, όπως καλάθι αγορών ή ηλεκτρονική πληρωμή, δεν μπορούν να παρασχεθούν. 


Β) Cookies επιδόσεων 

Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα, για παράδειγμα ποιες σελίδες επισκέπτονται πιο συχνά, και αν λαμβάνουν μηνύματα για σφάλματα από ιστοσελίδες. Αυτά τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες που προσδιορίζουν τον επισκέπτη. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγουν αυτά τα cookies είναι συγκεντρωτικές και ως εκ τούτου, ανώνυμες. Χρησιμοποιούνται μόνο για να τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της ιστοσελίδας. 


Γ) Cookies λειτουργικότητας 

Αυτά τα cookies επιτρέπουν στην ιστοσελίδα να θυμάται τις επιλογές που κάνει ο χρήστης και παρέχει πιο εξατομικευμένες λειτουργίες. Αυτά τα cookies μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να θυμούνται τις αλλαγές που έχει κάνει ο χρήστης στην ιστοσελίδα ή να χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν υπηρεσίες που έχει ζητήσει, όπως συνομιλία στο chat ή τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  


Δ) Cookies στόχευσης/διαφήμισης 

Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να παρέχουν διαφημίσεις (Google adwords, Facebook) πιο σχετικές με τον χρήστη και τα ενδιαφέροντά του. Χρησιμοποιούνται επίσης για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης ή προσφορών, για να περιορίσουν τον αριθμό της προβαλλόμενης διαφήμισης, καθώς και για να βοηθήσουν στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών. Συνήθως τοποθετούνται για να θυμούνται την επίσκεψη σου σε μια ιστοσελίδα και μοιράζονται τις πληροφορίες αυτές με άλλα κανάλια μάρκετινγκ. 

Απενεργοποιώντας τα Cookies ή κάνοντας ανάκληση της συγκατάθεσής σας, λειτουργίες της ιστοσελίδας δεν θα είναι διαθέσιμες.  


Διαγραφή προσωπικών στοιχείων 

Τα προσωπικά σας στοιχεία, ύστερα από αίτησή σας, διαγράφονται οριστικά και δεν παραχωρούνται με κανέναν τρόπο σε οποιονδήποτε.